Lainaa netistä

Lainaa käytetään, kun talouteen tulee yllättäviä menoeriä tai halutaan tehdä jokin isompi ostos, jonka maksamiseen kokonaisuudessaan ei ole vielä varaa. Tunnetuimpia tapoja ottaa lainaa ovat asuntolainat, autolainat, opintolainat, kulutusluotot ja pikavipit. Erilaisia lainamuotoja tarvitaan erilaisissa elämäntilanteissa. Kuka tahansa saattaa joskus tarvita lainaa eli rahaa velaksi.

On olemassa monia tapoja hankkia lainaa. Isompia lainoja myöntävät esimerkiksi pankit ja eräät muut rahoitusyhtiöt. Pankin kautta voi saada pientä lainaa varten myös luottokortin. On olemassa myös netin kautta myönnettävää lainaa. Internetin kautta voi lainata rahaa pienikokoisista pikavipeistä aina isompiin kulutusluottoihin ja autolainoihin asti.

Pankit ja muut rahoitusyhtiöt perivät myöntämästään lainasta yleensä korkoa. Lainasta on usein maksettava sitä enemmän kuluja, mitä pidempi laina-aika on. Useimmiten lainaa lyhennetään kuukausittain tasaisissa maksuerissä.

Jos ei omista luottokorttia, pientä lainaa saa nopeimmin käyttöönsä hakemalla sitä internetin kautta. Pikavippiä ja vastaavaa pientä, nopeaa lainaa voi hakea oman kotitietokoneen äärestä verkkopankkitunnusten välityksellä. Lainaa haetaan täyttämällä netissä lainahakemus. Joissakin tapauksissa täytyy lisäksi toimittaa lainahakemukseen liitteitä, kuten palkkatodistus, jotta rahoitusyhtiö voi myöntää lainaa. Liitteiden tarkoituksena on varmistaa, että asiakkaalla on kykyä maksaa takaisin ottamansa laina.

Miten siis toimia, jos tarvitset pikaisesti pientä lainaa? Lainavalikoimaa kannattaa tutkia internetin kautta, sillä tarjolla on paljon erilaisia palveluita, jotka myöntävät lainaa. Alkuun pääsee esimerkiksi tutkimalla lainojen vertailusivustoja, sillä niiden kautta on kätevä vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjoamien lainojen hintaeroja. Eri mahdollisuuksista kannattaa ottaa selvää, ennen kuin ottaa lainaa, sillä lainojen hinnoissa todellakin on eroja.

Kun olet päättänyt hakea lainaa, täytä valitsemasi lainayhtiön lainahakemus. Useimmissa tapauksissa lainayhtiö kertoo heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Joskus lainayhtiö saattaa pyytää lisäselvityksiä, kuten tulotietoja. Jotta voit saada lainaa, luottotietojesi on oltava moitteettomassa kunnossa.

Kaikille tavoille ottaa lainaa on yhteistä se, että lainan ottamista kannattaa harkita. Ota lainaa vastuullisesti! Vastuullinen lainanotto tarkoittaa sitä, että otat lainaa vain, jos tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin eräpäivänä. Jos on epäselvää, miten lainan takaisinmaksu onnistuu, ei lainaa kannata ottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *